skip to Main Content

Vrijdagavond 3 april, laatste spullen ingepakt, motor van onze MAN servicetruck gestart, op naar Havelterberg. Rond de klok van 11 uur draaiden we het bivak op, wat fel werd verlicht door de bouwlampen die de organisatie had neergezet. Na het nodige papierwerk en de technische keuring vonden we een geschikte plek om ons kamp op te slaan. Als een geoliede machine ging het team aan het werk en binnen no-time stond de auto op het grondzeil onder onderhoudstent. Even borrelen, het Roadbook doornemen en een plan van aanpak voor de zaterdag gemaakt.
Na een korte en koude nachtrust kwam er langzaam weer beweging in kamp Oryx Rallysport en na een stevig ontbijt begon iedereen aan zijn taken. Vloeistoffen gecheckt, bandenspanning aangepast kortom de puntjes even op de I gezet. De doelstelling was helder; rijden en heel houden. We waren in Havelte om te testen en niet om op het podium te komen.
Na de probleemloze proloog volgde de eerste serieuze manche. Dat het zwaar zou worden wisten we al en dat er genoeg water in en op het circuit lag was ook geen geheim. De auto doorstond het prima! Daar waar in het bivak tussen de twee manches in door menig team het vuur uit de sloffen werd gesleuteld om op tijd te starten, was het voor ons slechts een kwestie van onderhoud. Ook in de tweede manche, waarbij de auto ruim honderd kilometer flink wat te verduren kreeg, bleef alles heel. Zonder problemen kwamen Henri en Gert uit de proef.
Als team hadden we besloten om één van de twee dagen te rijden om zo tijd over te houden in de voorbereidingen naar de Libya rally die volgende week van start gaat. Met ruim tweehonderd serieuze testkilometers was het een prima dag waarbij de doelstelling was behaald. De spullen werden ingepakt, het kamp werd afgebroken. Moe maar voldaan vertrokken we richting de thuishaven van het Oryx rallysport team, Benschop.

Leuk dat we ook nu weer zoveel enthousiaste bezoekers konden verwelkomen die het Team OryxRallysport steunen!

Henri, Gert, Edwin en Arnoud