skip to Main Content
"Merzouga, @moroccodesertchallenge 2023 een extreme rally"

De rust is weder gekeerd in de woestijn, het stof is gaan liggen, we kijken terug op een rally van 8 dagen racen bij zeer extreme hitte, een uitputtingsslag voor mens en machine.

Een voorbereiding van maanden, met 1 doel, iedereen dezelfde gedachte, Iedereen die 10 dagen 24/7 “aan staat”. Vanaf de scrutineering, test track, de proloog waar de problemen ontstonden met de brandstofdruk, de extreme hitte, het niet kunnen volbrengen van alle etappes, de terugkomst door de sweeper, maar altijd alles met een opgeheven hoofd, 100% commitment van een ieder! een route van meer dan 3000km. Met ups en downs, fysiek, mentaal, maar het team is sterkt er ligt een sterke basis!

Wat de monteurs, Koen, Wim en Daan s’nachts allemaal niet volbrachten tot in de kleine uurtjes zodat wij de volgende dag weer konden starten, onwijs trots op al deze toppers gaat Henri van Steenbergen verder.
We zijn nog volop in de ontwikkeling met de GPR22 ford eco boost. We hebben veel kunnen testen, de wielophanging, aandrijflijn, de dempers van RCX suspensions zijn fantastisch en houden zich goed!

De brandstofdruk hield ons tegen, we hebben geen betere test kunnen hebben dan hier, in de Marokkaanse hitte, de zware tracks. De test is afgerond, deze kunnen we afvinken! Iedereen bedankt voor het vertrouwen in Oryxrallysport, de families die iedereen zijn passie laat volgen, de sponsoren, de oryx-vrienden.

Aan iedereen: onze dank is groot! Zonder jullie kunnen wij onze droom niet waarmaken.
We kijken terug op een rally met een lach en een traan, genoeg stof tot overdenken.
We komen terug, maar sterker.