skip to Main Content
"Een superetappe en we zijn superblij!"

Van Steenbergen en Willemse in het donker door etappe 8

Het was niet voor het eerst dat Henri van Steenbergen en Eyck Willemse in het donker nog een halve Dakaretappe moesten afleggen. Ook in etappe 8 van de Dakar Rally 2022 was dat het geval. Toen de mannen van Oryx Rallysport uit de verplichte pauze van 20 minuten op kilometer 190 kwamen, viel de nacht over Saoedi-Arabië.

Het eerste deel van de etappe van 395 kilometer van Al Dawadimi naar Wadi Ad-Dawasir bestond uit duinen van divers formaat en moeilijkheidsgraad. Voor het eerst deze Dakar zaten daar ook level 3- duinen bij. Duinen zijn doorgaans het terrein van Van Steenbergen en Willemse, maar vandaag ging het even anders. “We hebben twee keer vastgestaan en zijn de tweede keer los getrokken door een truck”, vertelt navigator Willemse bij de finish, met nog 270 kilometer naar het bivak voor de boeg. “Maar verder ging het super.”

Na de neutralisatie reden Van Steenbergen en Willemse redelijk vlot door de resterende 200 kilometer, ware het niet dat ze twee keer stil kwamen te staan met een kleine elektrische storing. “Daardoor gingen de verstralers uit”, legt Willemse uit. “En dat is niet fijn in de woestijn.” Zeker niet in het donker.

Ondanks die kleine haperingen hadden de heren een prima dag, en vermaakten ze zich uitstekend.
“Een superetappe en we zijn superblij!.”