skip to Main Content

Na alle inspanningen geleverd te hebben in de voorbereiding staat team Oryx aan de andere kant van de Oceaan, in Lima de hoofdstad van Peru voor de start van Dakar 2018.

Op 2 januari vertrokken vanaf Schiphol kwam het team aan in Lima waar de temperaturen schommelen rond de 23 graden in een heerlijk zonnetje.

Zoals altijd zijn er ondanks alle voorbereidingen nog de laatste dingetjes die er moeten gebeuren. Zo moet het automatisch blussysteem in de auto nog snel even worden aanpast. Dit om ook de laatste stempeltjes van de keuring binnen te halen.

Deze aanpassing was al bekend bij het team aangezien de organisatie dit bij de keuring in Le Havre al had aangegeven. Dat de spullen, nodig voor deze aanpassing, vanuit Nederland dan op 1 januari in Lima arriveren (met een vertraging van een paar dagen) is dan toch wel erg fijn.

Ook de accommodatie voor de komende dagen moest nog even snel aangepast worden. Een ander hotel was nodig omdat de gereserveerde appartementen overboek waren. Maar ook dit is gelukt. Gelukkig is er altijd leven in de brouwerij volgens Henri.

Het is verder druk in de straten van Lima. De publieke belangstelling is zoals altijd erg groot in Zuid Amerika. In vergelijking andere jaren lijkt het zelfs nog drukker misschien omdat er ook steeds meer “lokale” teams mee doen. De sfeer is dus niet alleen goed binnen het team maar ook rondom de start van de rally.

Morgen om 12:00 uur worden de auto en service truck vrijgegeven zodat het team rustig naar de start op zaterdag kan toewerken. Nog even wat relatieve rust en dan gaat het eindelijk beginnen; DAKAR 2018 voor Team Oryx!!!

Het weer de komende dagen, net wat beter dan in ons eigen kikkerlandje