skip to Main Content

De Libya Rally zit erop voor Team Oryx. De laatste dag was een hele mooi dag om te rijden en tegelijk een hele uitdagende om te navigeren.

Dat bleek ook wel uit het treintje rijden wat er af en toe werd gedaan. Henri vertelde me dat ze op een gegeven moment met 12 auto’s achter elkaar reden en ook allemaal de verkeerde kant op….

Toen Gert en Henri de beslissing namen om toch te keren volgde de 11 andere ook. Vele hadden dus hun twijfels over de te volgen route.

Maar buiten het moeilijk navigeren had het team wederom een super dag. De auto gaf geen krimp en Henri heeft op deze laatste dag de auto dan ook serieus getest. Zelf zie hij hierover; “Ik heb vandaag echt gas gegeven. Ik ben ervan overtuigd dat deze auto het zwaardere nog grotere werk zeker aan kan!”

Ook was er vandaag een primeur voor het team, men had de eerste lekke band tijdens de rally. Hierbij was het geluk, dat dit bijna voor de deur van het hotel was. Men zou bijna de band hebben kunnen verwisselen met het personeel van het hotel.

Tijdens deze rally heeft Team Oryx veel geleerd. Veel over de auto, veel over het navigeren en zeker ook veel over het teamwerk om samen tot de finish te komen. Het team heeft er in ieder geval een goed gevoel aan over gehouden.

Zoals te doen gebruikelijk is er vanavond, na de finish, ook de prijsuitreiking. Een leuke en gezellige afsluiting van een mooi avontuur in Marokko. Er zal zeker één biertje op gedronken worden (en misschien nog wel ééntje meer…).

Finish_10

Finish_09

Finish_70A