skip to Main Content

Gisterenavond laat hebben we nog contact gehad met de mannen in Marokko. De tweede etappe verliep voor Team Oryx duidelijk anders dan de eerste etappe. Daar waar het in de eerste etappe eigenlijk alleen maar goed ging, kende het team in de tweede etappe toch wel wat tegenslag.

Arnoud vertelde rond de klok van 01:22 vannacht dat de auto vast stond op 1,5 kilometer van het bivak met de neus in het water. Normaal is dat een kwestie van gewoon wegrijden maar de auto stond dusdanig vast dat men moet wachten op de organisatie die de auto los kan trekken.

Het vervelende is echter dat de organisatie eerst nog 10 kilometer om moet rijden om op de plek te kunnen komen en dat ze de “reddingsoperatie” alleen in daglicht uit willen voeren. Voor Henri en Gert dus geen andere keuze dan om bij de auto te blijven en te wachten tot het weer licht wordt. Gert had al wat geprobeerd te slapen en ook Arnoud probeerde rond 01:22 wat slaap te pakken om bij daglicht zo snel mogelijk de organisatie achter de broek aan te kunnen zitten voor het lostrekken van de auto.

Gisteren werd de organisatie duidelijk verrast door het slechte weer. Op een gegeven moment heeft men dan zelfs moeten¬†besluiten om de special te neutraliseren en om de auto’s, motoren en trucks over de “harde” weg te sturen. Ook voor vandaag wordt er slecht weer voorspeld. De vraag is wat voor impact dit op de piste zal hebben, maar eerst de auto maar eens in het bivak zien te krijgen!!

Op naar de derde etappe. Het blijft een mooi avontuur.