skip to Main Content

Gisteren laat in de avond kregen we bericht vanuit de woestijn. De eerste etappe van Plage Blanche naar Icht (391 km) was direct een serieuze aangelegenheid. Volgens enkele ervaren rallyrijders was het een echte. Heel veel stenen, pittige navigatie, extreme hitte, uitputting, kapotte banden/velgen en een lange etappe waren de kenmerken van deze dag.

Bij zonsondergang waren dan ook lang niet alle deelnemers binnen maar wel…. Team Oryx!

Henri en Gert hebben slim gereden. Niet over de top, verstandig, netjes en alles “gewoon” heel houden. Zo kwam men mooi op tijd binnen.

Dat dit niet vanzelfsprekend was bleek wel uit de “sweepers” die alle gestrande voertuigen moeten afslepen. Die hadden het zo druk dat men gestrande motorrijders in Tantan heeft afgezet met de mededeling dat ze als coureur zelf maar een taxi moesten nemen naar het bivak 300 kilometer verderop. Er was immers nog veel werk aan de winkel om iedereen van de proef te halen….

Bij binnenkomst in het bivak waren Henri en Gert moe maar erg voldaan. Snel werd de auto overgedragen aan Edwin en Arnoud die alles nog even naliepen zonder daarbij echte bijzonderheden te constateren. Na deze check en het schoonmaken van de auto door Mariska is iedereen snel naar bed gegaan om vandaag weer om 08:30 te starten.

Vandaag start Team Oryx als 11e. Hiermee mogen ze de proef dus gewoon mee uitzetten tussen de top rally rijders. Een heerlijk gevoel wat zeker naar meer zal smaken.