skip to Main Content

Tijdens de derde etappen van de rally had Team Oryx al besloten om het eerste gedeelte van de etappe (de duinen) over te slaan. Na de reparatie van het onder water avontuur tijdens de tweede etappe wilde men eerst de auto testen voordat men weer vol gas zou gaan geven.

Gisteren om 12:00 uur verliet men het bivak op weg naar de tweede helft van de proef . Na een uur rijden ging het echter al mis. De dynamo gaf de geest. Gelukkig had men een reserve bij zich, zodat de kapotte door Henri en Gert vervangen kon worden. Met ieder twee rechter handjes ging met aan de slag en na twee uurtjes was de dynamo vervangen. Inmiddels was het echter al 15:00, te laat om nog aan het tweede deel van de proef te beginnen.

Henri en Gert zijn daarom terug gereden naar het asfalt om de resterende 400 kilometer dan toch maar over de harde weg te vervolgen. Op weg naar het bivak moest men ook nog een olieleiding repareren waardoor men uiteindelijk pas om 01:00 uur het bivak bereikte. Een dag dus zonder special voor Team Oryx.

Ondanks de tegenslag van gisteren staat het team vandaag weer vol goede moed aan de start van etappe 4. Een etappe van Mhamid naar Mhamid (het bivak verhuisd niet) over 210 kilometer.