skip to Main Content

De etappe van gisteren begon al niet heel fijn. Door de nevel en wind die er in de ochtend was kon er niet gestart worden. Dit bracht de organisatie in dubio. Als er namelijk niet voor 12 uur gestart zou worden dan zou etappe 5 van de Morocco Desert Challange sowieso in het donker door de duinen finishen (met alle problemen van dien).

Tijd inhalen zoals Team Oryx van plan was, was dan ook niet aan de orde. Toch werd er het startsein gegeven al was dit pas om 13:00 uur en met een start die pas op CP1 begon.

Misschien kwam het door het late tijdstip op de dag maar de mannen kwamen niet echt in het ritme. Zeker in duinen op het einde van de dag ging het gewoon slecht. In een zandstorm, op zoek naar de waypoints en uiteindelijk in het donker, ging het van kwaad naar erger.

Gert is uiteindelijk uitgestapt en voor de auto gaan lopen omdat men geen hoogte of diepte meer konden zien. Met Henri erg misselijk achter het stuur (je lijf weet niet welke richting je opgaat en je evenwichtsorgaan begint te sputteren) is men zo bijna stapvoets uit de duinen en richting de finish gereden. Waypoints waren geen prioriteit meer.

Uiteindelijk was het team om 22:45 binnen. Helemaal kapot maar… ze zijn dus weer netjes binnen en gaan vandaag weer vol aan de bak.