skip to Main Content
"Fijne kerst DW en Service Truck"

Het is bekend, vrijdag 26 november 14.00 uur is het inlevermoment wat we toegewezen hebben gekregen van de Dakar organisatie.

De week ervoor hebben we veel puntjes op de i gezet, van het op orde hebben van de reserve onderdelen in de truck, tot nog wat kleine zaken aan de DW.

Het moet nu kloppen na de 26e is alles weg.

Op 25 november nog een rondje door de schuur zijn we nog wat vergeten? Het lijkt allemaal van niet, alleen de koffie was nog niet geleverd en dat is toch wel essentieel daar de meeste van onze teamleden op koffie leven.

Samen met Mariska plakt Henri nog wat laatste stickers op de truck en de DW, en dan komt gelukkig ook op de valreep nog de koffie binnen .

Snel in de truck, kar erachter DW erop en Henri vertrekt, onderweg haalt hij Wim op en samen zullen ze de reis naar Marseille met de truck en de DW voor hun rekening nemen.

Eyck en Daan zullen later op de dag met een personenauto vertrekken om ons op de eind locatie te ontmoeten.

De donderdag rijden we door tot we nog ongeveer 400 kilometer moeten voor de 2e dag dan hebben we nog een kleine marge als er wat zal gebeuren, na een paar uurtjes slaap maken Wim en Henri zich op voor de laatste kilometers, Eyck en Daan blijken ons al voorbij en hebben zelfs even stil gestaan bij ons, maar daar hebben we niks van gemerkt.

Rond 12.30 arriveren we bij de haven waar Eyck en Daan ook net daarvoor zijn gearriveerd.

We zijn iets te vroeg maar mogen al wel het terrein op, en ons ding gaan doen. De DW van de kar af, de kar dan achter Eyck z’n auto voor de terugweg. De vrachtwagen nog even nalopen en dan gezamenlijk naar het punt waar ze de stickers aanbrengen, dan nog wegen, transponder aanbrengen, startprocedure overhandigen. En uiteindelijk mag je dan je spullen parkeren in de rij tussen vele andere voertuigen.

We kijken allemaal onze ogen uit, er staat van alles we zwerven even tussen alles door en realiseren ons dat we trots mogen zijn om er ook weer bij te zijn.

Na een korte lunch uit het vuistje, starten we de auto en rijden we met z’n vieren weer richting Nederland. We besluiten om maar in 1 keer door te rijden daar we met z’n 3e kunnen rijden.

Op zaterdagochtend zijn we allemaal moe maar voldaan weer thuis, en genieten we nog na van alle indrukken.

Het gaat nu bijna beginnen we tellen af.