skip to Main Content

 

De term ’’Rallying’’ werd voor het eerst gebruikt in 1894 tijdens een zogenaamde ‘’Competitie voor koetsen zonder paard’’ van Parijs naar Rouen. Deze eerste rally werd gewonnen door een auto met maar liefst 3pk die de afstand van 126km het beste wist af te leggen. Het was niet de snelste, maar degene die het beste reed en dat werd bepaald door in elke auto een jurylid mee te laten rijden. Dat was ruim 120 jaar geleden.

Dan de Libya Rally. Onze Libya Rally. De lange reis naar Marokko (en weer terug…), het lange wachten bij de douane. Het mocht de pret niet drukken. Een échte offroad/cross-country rally van 2.400 km in 7 etappes over 7 dagen. Zowel snelle als zeer technische pistes, zowel vlaktes als bergen, en …natuurlijk duinen! En alsof dat nog niet uitdagend genoeg was, is het ons zelfs gelukt om een frisse duik te nemen…en dat midden in de woestijn.

Wat hebben we vaak momenten gehad waarop wij heel graag iedereen; het thuisfront, vrienden, familie, kennissen & sponsors live mee zouden willen laten genieten van onze belevenissen. De adembenemende pistes door allerlei soorten landschappen die Marokko te bieden heeft. Het uitzicht over het Atlasgebergte, het knallen over de vlaktes van le Plateau de Rekkam & Lac Iriki, en de worsteling door de duinen van Merzouga & Mhamid.

Wij willen iedereen bedanken voor de steun, het meeleven, en de grote hoeveelheid reacties. De Oryx teamspirit blijkt onverslaanbaar en aanstekelijk.

Een speciaal woord van dank voor onze technische helden Arnoud en Edwin, mannen geweldig hoe jullie de service hebben verzorgd. Onze webmaster en razendsnelle reporter, Anton; het is duidelijk, jij hebt aan een half woord genoeg om een stuk proza te schrijven.

En natuurlijk onze sponsors:

TSL (Wat een smeermiddel- de motor had geen centje pijn van onze nose-dip!), Fontys Hogeschool, T&S Klimaattechniek, GEA Happel, H2O Installatietechniek, RDN Waalwijk b.v. (Wat een radiator! De motor bleef koeler dan de berijders…), Wiggers Groep BV, Diemzonline, IT Bases, Slootjes Kraanbedrijf, Plus autoschade, Guus.nu ,de Reclame plakkers en Bolwerk bedrijfskundig Advies.

Aan allen: Het geeft heel veel energie te weten dat je zo actief gevolgd door de tracker beelden op internet en als er zo meegeleefd wordt met onze avonturen. Dit smaakt naar meer en we zijn nu al weer begonnen met toewerken naar onze volgende avonturen.

Let op! Op zondag 10 mei is de eerste uitzending over de Libya Rally 2015 om 15.00 uur bij RTL7 te bekijken. Wij hebben geen zendtijd gekocht, maar kijken uit naar de ongetwijfeld spectaculaire helikopterbeelden, de strijd tussen de deelnemers en de diversiteit van de prachtige Marokkaanse specials! En misschien……

Team Oryx Rallysport!

epiloog 2