skip to Main Content
"De proloog"

We spreken Daan van Ooijen, navigator in het bivak bij Place Blanche.
De liaison was een groot gedeelte onverhard, dat was een leuke route naar de start, kon ik mooi even wennen aan het digitale roadbook.
Vanaf de start ging het wel lekker, snelheid zat er goed in, maar ik moest wennen aan het digitale roodbook. De waypoint worden op een andere manier ingeschoten dan ik gewend ben aan voorgaande rally’s en dan moet je snel schakelen… en dan was precies vandaag voorspeld dat de navigatie lastig zou worden, niet een hele goede combinatie. We hebben wel wat moeten zoeken maar hebben ons er doorheen geslagen, de auto doet het goed en geeft geen krimp.
Net voor het einde van de proef ging de koppeling raar doen dus dat gaan we nakijken. Verder wat kleine dingetjes en de standaard lijst nagaan dan zijn we weer klaar voor morgen.

De tweede etappe gaat van Plage Blanche naar Tadachacht/Assa. De proef is 363 kilometer lang. We starte met de traditionele 25km flat out op het strand: “Onze” Plage Blanche mag uiteraard niet ontbreken in de MDC2024! Ook de prachtige canyon nadien staat weer op het menu en deze keer rijden we er, met 18 km, dieper dan ooit in. Op km 43 verlaten we de canyon en krijgen we leuke, vlakke pistes voorgeschoteld met wat stenen, de eerste van velen.
Na het asfalt na CP1 volgen prachtige tracks door de heuvels en langs mooie decors.

Volg de rally via https://www.moroccodesertchallenge.com/nl/de-rally/live-tracking.