skip to Main Content
"Pechvogel"

De tweede etappe begint op Plage Blanche met de welbekende MDC foto. Daarna wordt er gestart met 3 auto’s tegelijk. Om 10:09 ronkt de motor van de gpr22 ecoBoost en hebben de heren een goede start, helaas na 6,68 km komt de pechvogel om de hoek…
Daan verteld verder, “ik dacht waarom gaat Henri van het gas af” we gaan lekker, niks geks… en opeens komt er rook naar binnen.
Op de meters zag alles er nog goed uit, gestopt en zagen we de olie uit de carterontluchting lopen.
Het geluid werd geleidelijk steeds slechter, en we moesten de GPR22 EcoBoost uitzetten. Game over voor vandaag.
Er wordt nu hard gesleuteld in het bivak van Tadachacht/Assa. Dit wordt wel nachtwerk, maar we gaan ervoor verteld Henri verder, we hebben een ander motorblok mee en dat zijn we nu aan het opbouwen!! We hebben het volste vertrouwen erin morgen te kunnen starten. Zal wel ergens achteraan worden en stofhappen!! Maar dat houdt ons niet tegen!! 💪

Morgen gaat de route via militaire posten die parallel langs de Algerijnse grens lopen naar Tissint. De special stage is maar liefst 336 km lang en is een afwisseling van relatief aangename tracks, slechte stukken met bulten, stap op, stap af en oueds.
De hele etappe kenmerkt zich door afwisseling van goede pistes en slechte stukken. Gelukkig duren deze laatste nooit echt lang. Een etappe met ups en downs dus die niet meteen in het geheugen zal blijven hangen…..