skip to Main Content

Het was al aangekondigd, beginnen met hoge snelheden gevolgd door een flink aantal kilometers “bumpy road” met als afsluiter weer veel stenen en een toetje van 15 kilometer lekker mul zand.

Voor Team Oryx was de bumpy road minder lastig. Speciaal voor deze rally had het team namelijk de Reiger dempers nog laten reviseren. Dit zorgde ervoor dat Henri en Gert “comfortabel” over de piste konden gaan waarbij de auto strak op de route bleef.

De auto deed het sowieso weer super, al had het team vandaag wel wat pech met lekke banden. De eerste werd gewisseld tijdens de eerste pauze van de dag (een diepe snee). De tweede 20 kilometer voor de finish waarbij er weinig band meer rond de velg zat.

Na de laatste banden wissel viel het Henri en Gert tegen om weer lekker in het ritme te komen. Cap navigatie (op kompas rijden) en enkele mooie duinen zorgde voor wat oponthoud in het vinden van de juiste route. Na een terugkeer richting het laatst bekende waypoint en wat extra concentratie ging het daarna echter wel goed en was men wederom keurig op tijd binnen.

Voor morgen staan er grote vlaktes, snelle pistes en serieuze duinen (de duinen van Erg Chegaga) op het programma. Vooral in de duinen zal het verschil in het klassement gemaakt worden. De juiste navigatie is hierbij het toverwoord. Gert zal dus morgen nog meer dan anders de baas zijn in de auto!

Op naar de volgende etappe.