skip to Main Content

Een dag vol afwisseling. Een relatief korte etappe, snelle passages, fesh-fesh, de duinen van Ouzina en een pittige doorsteek van Erg Chebbi. Zo stond de etappe omschreven in de boeken. En het ging lekker vandaag tot de tweede duinen sectie op de route.

Een waypoint diep in de duinen wat ondanks lang zoeken niet gevonden werd. Het resultaat 2-3 uur tijdverlies. Maar zoals Cruijff ooit zei; “elk nadeel heeft zijn voordeel”. Niet direct voor Team Oryx zelf meer zeker wel voor de uitgeputte motorrijders die het team door het tijdverlies kon helpen. Met eten en drinken hebben Henri en Gert vandaag veel motorrijders geholpen die het fysiek heel, heel zwaar hadden.

Ook was er nog tijd om een auto uit een duinpan te trekken die muurvast stond. Dus vandaag als team misschien geen toptijd maar wel een hele bevredigende dag als hulpverleners in de duinen.

Morgen etappe 5 van de rally. Van Merzouga naar Merzouga, de start en finish dus in dezelfde plaats maar met daartussen wel 213 wedstrijd kilometers.

Arnoud, Edwin, Mariska en Guus hoeven zich morgen niet te verplaatsen. De service truck blijft op zijn plek.