skip to Main Content

De Fontys automotive opleiding leert je het ontwerpen, maken en testen van voertuigen. Jij kunt als automotive engineer meewerken aan de ontwikkeling van bijvoorbeeld zuinige motormanagementsystemen en systemen voor slim, duurzaam en veilig rijden.Voertuigen bestaan tegenwoordig uit slimme aan elkaar gekoppelde systemen, zonder diagnoseapparatuur is een voertuigstoring niet meer te verhelpen. Er is een enorme vraag naar snel en goedkoop  te produceren voertuigen met een lichtere carrosserie.  Binnen de kleinschalige opleiding automotive (Fontys is gehuisvest in een eigen locatie op het TU terrein Eindhoven) leer je je docententeam snel kennen. Je krijgt lessen van docenten die gewerkt hebben in het vakgebied. Zij weten wat er speelt in de snel ontwikkelende wereld van de mobiliteit. Daarnaast krijg je vanaf de start van je studie een persoonlijke studieloopbaanbegeleider die samen met jou je studie volgt. Je oefent je technische vaardigheden en voert uitdagende projecten uit die leiden tot innovatieve producten.

Je hebt een passie voor techniek en auto’s, je bent nieuwsgierig naar het oplossen van problemen. Binnen het automotivedomein gaan technische ontwikkelingen razendsnel. Dat betekent voor jou dat je naast het slim en creatief toepassen van de weg van wiskunde, theorie en praktijk snel moet kunnen schakelen. Daarnaast vraagt succesvol studeren ook wat van je doorzettingsvermogen.

Automotive biedt veel werkgelegenheid op het gebied van ontwikkeling, duurzaamheid, veiligheid. Als automotive engineer kun je  succesvol meewerken aan de mobiliteit voor de toekomst.